(Literaire) roman,  erotisch

Als liefde opvlamt

King, affaire.

Olivia Lewis.

Olivia Lewis is een Nederlandse auteur die al een aantal boeken in een ander genre op haar naam heeft staan. Onder dit pseudoniem schrijft ze erotische romans. King, affaire is de opvolger van King, spelen met vuur, en is het tweede boek in een reeks van vier. Gelukkig maar want ook dit boek eindigt, net als deel 1 met een cliffhanger waar je niet blij van wordt…

King gaat over een van de rijkste families in Nederland die een bekend hotel runnen aan de kust. In deel 1 zijn Luci en haar zwager Josh al aardig naar elkaar toegegroeid, maar in deel 2 gaan ze helemaal in elkaar op. Zo erg zelfs, dat het bijna lijkt alsof Josh de plaats in heeft genomen van zijn broer Benjamin, de man van Luci. Dat is op zich niet erg, maar Ben is een man die in een uur verdient, wat Josh nauwelijks in een maand bij elkaar harkt en geld is toch wel een belangrijk dingetje binnen de familie King. Voor Josh een goede reden om het niet al te serieus te maken met Luci. Daarbij zit zijn verleden hem ook nog in de weg, dus een vaste relatie is niet aan hem besteed. Denkt hij.

Als hij erachter komt dat Ben een geheim heeft wat in principe voor hem en Luci de weg vrijmaakt naar een liefdesrelatie, beseft hij dat zijn toekomst een hele andere wending gaat krijgen. De vraag is alleen kan en wil hij dat wel? Is de liefde tussen Luci en Josh wel sterk genoeg om over zijn schaduw van onzekerheid te stappen? 

Iemand omschreef King als een soap en zo leest het ook wel. Lekker wat drama, knallende ruzies, pittige scènes met op de achtergrond een wereld waar je toch wel graag naar kijkt. Toch is het meer dan alleen maar een ‘lekker lees’ verhaal. Deel 2  concentreert zich meer het persoonlijke drama wat Luci en Josh met zich meedragen en wat Benjamin eigenlijk ook niet spaart. Het boek leest als een trein. Eenmaal in begonnen, is het moeilijk weg te leggen. 

De hoofdstukken zijn goed verdeeld en je wisselt tussen Luci en Josh waardoor je beide kanten van het verhaal ziet, maar ook extra in spanning wordt gehouden omdat Josh iets weet wat Luci (nog) niet weet. Toch wel een discussiepuntje omdat ze elkaar hebben beloofd geen geheimen meer te hebben.  

De psychologie achter Luci en Josh is razend interessant en goed uitgewerkt. Vooral Josh, die we natuurlijk heel graag over de pagina’s heen zien gaan, draagt een last met zich mee die goed en geloofwaardig is neergezet door Lewis. Luci is een personage waar ik in het echt dol van zou worden, dat wordt haar eigen omgeving ook, en wat dat betreft is Lewis hierin ook meer dan geslaagd. Toch maakt Luci zich in een paar pagina’s een van je favoriete mensen van dat moment. 

King, affaire is een erotische roman en dat is duidelijk te merken. De passie, en geilheid, tussen Josh en Luci knettert van de pagina’s af. Hoewel de scenes goed geschreven zijn en nergens plat of vulgair worden, haalt het toch hier en daar de balans uit het verhaal. Dat is jammer, want de personages vragen om meer dan alleen maar seks. En ik weet ook zeker dat ze die ruimte gaan krijgen want Olivia Lewis is een schrijfster die weet wat ze doet -ik heb ook ander werk van haar gelezen- en gelukkig komen deel 3 en deel 4 eraan.

Deel 3 al dit najaar :).

Vier sterren

Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor het recensie exemplaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *